A fost arestat Steve Bannon, un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump. El este inculpat pentru refuzul de a fi audiat în ancheta privind violenţele de la Capitoliu

Steve Bannon, un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump, s-a predat luni şi a fost plasat în arest preventiv după ce a fost inculpat pentru refuzul de a fi audiat în Congresul SUA în ancheta privind protestele violente din ianuarie, informează agenţia Associated Press.

3358 afișări
Imaginea articolului A fost arestat Steve Bannon, un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump. El este inculpat pentru refuzul de a fi audiat în ancheta privind violenţele de la Capitoliu

A fost arestat Steve Bannon, un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump. El este inculpat pentru refuzul de a fi audiat în ancheta privind violenţele de la Capitoliu

Steve Bannon, în vârstă de 67 de ani, care a fost consilier pentru Strategie Politică al fostului preşedinte Donald Trump în perioada ianuarie-august 2017, a fost inculpat vineri pentru refuzul de a fi audiat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor şi pentru refuzul de a furniza documente în ancheta Congresului privind protestele violente produse pe 6 ianuarie la Capitoliu.

Departamentul Justiţiei a dispus inculparea lui Steve Bannon deoarece nu a răspuns unei citaţii emise pe 24 septembrie prin care era chemat la audierile din Camera Reprezentanţilor. Avocatul lui Steve Bannon a declarat că acesta a refuzat să se prezinte la audieri la indicaţiile unui reprezentant legal al lui Donald Trump, care i-a cerut să invoce privilegiul executiv.

Camera Reprezentanţilor ar putea solicita şi inculparea lui Mark Meadows, fost şef al Cancelariei prezidenţiale în mandatul preşedintelui Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor a cerut documente oficiale şi a citat apropiaţi ai lui Donald Trump în cadrul investigaţiei privind protestele violente din ianuarie. Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine. Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru "instigare la insurecţie" în cazul protestelor violente din 6 ianuarie, dar Senatul a dispus achitarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici