A fost înregistrat primul deces cauzat de coronavirus în Europa

Un turist chinez în vârstă de 80 de ani infectat cu noul virus gripal Covid-19 a murit în Franţa, a anunţat sâmbătă ministrul francez al Sănătăţii, Agnès Buzyn, acesta fiind primul deces înregistrat în afara Asiei, informează cotidianul Le Figaro.

7997 afișări
Imaginea articolului A fost înregistrat primul deces cauzat de coronavirus în Europa

A fost înregistrat primul deces din Europa cauzat de coronavirus

Turistul era internat din 25 ianuarie în Spitalul Bichat din Paris.

Turistul şi fiica acestuia au fost supuşi unor "măsuri stricte de izolare", a precizat Agnès Buzyn.

Starea de sănătate a fiicei turistului decedat "nu generează preocupare", a subliniat Agnès Buzyn, precizând că femeia ar putea fi externată în curând.

Acesta este primul deces cauzat de virusul gripal Covid-19 în afara Asiei.

Până acum, în afara Chinei continentale, se înregistraseră trei decese - în Filipine, Hong Kong şi în Japonia. În Franţa sunt 11 pacienţi care au noul virus gripal.

Potrivit celui mai receng bilanţ, 1.520 de persoane au murit din cauza noului virus gripal, iar 67.000 de persoane au fost infectate.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici