A fost reţinut suspectul atacului armat produs în Statele Unite

A fost reţinut suspectul atacului armat produs în Statele Unite. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani care posta videoclipuri cu scene animate de violenţă armată şi spunea că „trebuie să o facă pur şi simplu”, acesta fiind „destinul” său.

885 afișări
Imaginea articolului A fost reţinut suspectul atacului armat produs în Statele Unite

A fost reţinut suspectul atacului armat produs în Statele Unite

Cel puţin 6 persoane au fost ucise într-un schimb de focuri de armă în centrul oraşului Highland Park, Illinois, în timpul unei parade de 4 iulie, iar zeci de persoane au fost rănite.

Poliţia l-a reţinut pe Robert E. Crimo III, 22 de ani, luni seara. El era căutat pentru "presupusa sa implicare" în atacuri, potrivit FBI.

Presupusul atacator pare să fi tras focuri de armă de pe un acoperiş, au declarat autorităţile, iar o "puşcă de mare putere" a fost recuperată de la faţa locului.

Autorităţile au declarat că suspectul a fost observat de un ofiţer din North Chicago care a încercat să efectueze un control în trafic. Crimo a fugit apoi şi i-a condus pe ofiţeri într-o scurtă urmărire înainte de a fi oprit în Lake Forest, Illinois. El a fost luat în custodie fără alte probleme.

Suspectul atacului armat, Robert "Bobby" Crimo III, postase online, conform CNN, videoclipuri muzicale pe care se pare că le-a realizat şi care prezentau scene animate de violenţă armată.

Într-un videoclip intitulat "Are you Awake" (Eşti treaz), Crimo apare cu părul multicolor şi cu tatuaje pe faţă şi povesteşte: "Trebuie să o fac pur şi simplu. Acesta este destinul meu".

Într-o altă înregistrare video intitulată "Soldatul de jucărie", un personaj de desen animat asemănător lui Crimo este înfăţişat întins cu faţa în jos pe podea într-o baltă de sânge, înconjurat de poliţişti cu armele scoase.

Crimo, care se autointitulează "Awake the Rapper", şi-a postat muzica pe mai multe canale de streaming importante şi pe un site personal. Conturile de Facebook şi Twitter despre care se credea că îi aparţin lui Crimo au fost închise după ce acesta a fost suspectat de împuşcăturile în masă care au ucis cel puţin 6 persoane.

Pe 24 septembrie, el a postat pe Twitter un videoclip în care apare aşezat pe un platou care seamănă cu o sală de clasă, purtând o cască şi pozând în diferite scene, în timp ce pe fundal se aude un aranjament instrumental al piesei "When Johnny Comes Marching Home".

El nu a mai postat pe Twitter din 26 octombrie 2021, când a scris: "Nu sunt un robot".

Videoclipurile par să fi fost postate online anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici