A şasea cea mai vizitată atracţie turistică din lume, redeschisă după patru luni

Catedrala Sagrada Familia a fost redeschisă, într-o primă fază pentru cadrele medicale care au fost în prima linie a luptei cu coronavirusul, relatează Reuters.

1808 afișări
Imaginea articolului A şasea cea mai vizitată atracţie turistică din lume, redeschisă după patru luni

A şasea cea mai vizitată atracţie turistică din lume, redeschisă după patru luni

Oamenii au făcut fotografii şi au ascultat ghiduri audio după ce arhiepiscopul Barcelonei Juan Jose Omella i-a condus pe cei din sistemul medical în biserică.

Bazilica, proiectată de arhitectul Antoni Gaudi, a fost închisă acum aproape patru luni. Însă, pentru următoarele două weekend-uri, acesta va fi deschis lucrătorilor din domeniul sănătăţii, poliţiei şi ONG-urilor.

Scopul este recunoaşterea şi omagierea locuitorilor din Barcelona, ​​„în special celor care au fost în prima linie, care luptă şi lucrează pentru a preveni Covid-19”, se arată într-o declaraţie de pe site-ul bazilicii.

Este pentru prima dată când am fost şi pentru mine reprezintă un cadou, un cadou pentru efortul şi orele pe care le-am depus în ultimele luni, aşa că sunt recunoscătoare”, a spus Virginia Martinez, medic în orasul Terrassa. „Este o recunoaştere a muncii noastre şi ce este mai bine decât vizitarea unui monument ca acesta?”, a mai declarat medicul.

O a doua etapă va permite accesul gratuit al locuitorilor Barcelonei, iar abia într-o a a treia etapă acceesul turiştilor autohtoni şi străini va fi permis.

Început în 1882, Sagrada Familia este a şasea cea mai vizitată atracţie turistică din lume, potrivit TripAdvisor.

Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus şi 28.385 de decese, conform datelor ministerului sănătăţii, ceea ce o face una dintre ţările cele mai afectate din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici