Abdel Fattah al-Sissi a anunţat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Egiptului

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi va candida pentru un al doilea mandat în fruntea ţării, la scrutinul prezidenţial din luna martie 2018, pe care cel mai probabil îl va câştiga, informează agenţia de ştiri Reuters.

278 afișări
Imaginea articolului Abdel Fattah al-Sissi a anunţat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Egiptului

Abdel Fattah al-Sissi a anunţat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Egiptului

"Astăzi ... vă spun sincer şi transparent că sper că veţi permite şi accepta candidatura mea la funcţia de preşedinte", a spus Sisi în aplauzele susţinătorilor săi.

Administraţia prezidată de Sissi a adus o oarecare stabilitate politică şi economică în Egipt, însă este acuzat că a declanşat o amplă campanie de reprimare a oponenţilor săi. Ţara se confruntă şi cu numeroase probleme de securitate, inclusiv atacuri teroriste comise de militanţii Stat Islamic activi în nordul regiunii Sinai.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale se va desfăşura în intervalul 26-28 martie, iar dacă niciun candidat nu obţine numărul necesar de voturi pentru victorie, al doilea tur ar urma să aibă loc în perioada 24-26 aprilie.

Fost general, Sissi a devenit preşedinte în 2014, fiind implicat în acţiunea armatei de înlăturare de la putere a preşedintelui Mohamed Morsi, primul şef de stat egiptean ales în urma unor alegeri libere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici