Abdullah Abdullah a obţinut 30,59 la sută la alegerile prezidenţiale afgane

Fostul ministru al Afacerilor Externe Abdullah Abdullah, clasat pe poziţia a doua în primul tur al alegerilor prezidenţiale afgane, a acumulat 30,59 la sută din voturi, a anunţat miercuri Comisia Electorală Independentă (IEC), responsabilă cu anunţarea rezultatelor finale, relatează AFP.

25 afișări
Imaginea articolului Abdullah Abdullah a obţinut 30,59 la sută la alegerile prezidenţiale afgane

Abdullah Abdullah a obţinut 30,59 la sută la alegerile prezidenţiale afgane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rezultatele provizorii ale scrutinului de la 20 august l-au creditat până în prezent cu 27,8 la sută din sufragii pe Abdullah, dar aceste rezultate provizorii au fost modificate în urma numeroaselor anchete pentru fraudă.

Clasat pe prima poziţie, preşedintele în exerciţiu, Hamid Karzai, a obţinut 49,67 la sută din voturi (faţă de 54,6 potrivit rezultatelor provizorii). Scorul final al lui Karzai în primul tur a fost anunţat marţi, când IEC a afirmat că cel de-al doilea tur se va desfăşura la 7 noiembrie.

În pofida zvonurilor, IEC a dezvăluit marţi numai scorul lui Karzai, iar miercuri dimineaţa Abdullah a recunoscut că el însuşi nu îşi cunoaşte încă rezultatul.

Campion al luptei împotriva corupţiei, Ramazan Bashardost se clasează pe poziţia a treia cu 10,46 la sută, urmat de fostul ministru al Finanţelor Ashraf Ghani, cu 2,94 la sută, precizează IEC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici