Abu Bakr Baghdadi, liderul reţelei teroriste SI, ar fi fost rănit într-un atac aerian

Abu Bakr Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, ar fi fost rănit într-un atac aerian al coaliţiei coordonate de SUA, în zona frontierei dintre Siria şi Irak, potrivit postului de televiziune Al Sumariya are citează surse familiare cu această situaţie, informează Reuters.

623 afișări
Imaginea articolului Abu Bakr Baghdadi, liderul reţelei teroriste SI, ar fi fost rănit într-un atac aerian

Abu Bakr Baghdadi, liderul reţelei teroriste SI, ar fi fost rănit într-un atac aerian (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Televiziunea irakiană a citat o sursă locală din provincia Ninive, care a spus că Baghdadi şi mai mulţi lideri ai organizaţiei teroriste au fost răniţi joi, într-un atac aerian asupra unui punct de comand din apropierea frontierei cu Siria.

Oficiali americani şi irakieni au anunţat că nu pot confirma informaţiile difuzate de postul de televiziune din Irak.

Colonelul Chris Garver, un purtător de cuvânt al coaliţiei coordonate de SUA, a spus că "în acest moment nu poate confirma nimic."

Un răspuns similar a venit şi din partea oficialilor de securitate kurzi şi arabi.

Nu este pentru prima oară când se vehiculează că liderul organizaţiei Stat Islamic ar fi fost rănit sau ucis.

Chiar la începutul acestui an au existat informaţii că Baghdadi ar fi decedat, informaţie infirmată în aprilie de Departamentul Apărării din SUA, care a anunţat că liderul SI este în viaţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici