Accesul la fonduri comunitare ar putea fi condiţionat de normele statului de drept

  • UE intenţionează să condiţioneze acordarea fondurilor comunitare de respectarea normelor statului de drept.
  • Un proiect de rezoluţie în acest sens urmează să fie dezbătut la summitul Consiliului European programat joi.
  • Comisia Europeană va recomanda modalităţile de remediere a problemelor privind statul de drept.
575 afișări
Imaginea articolului Accesul la fonduri comunitare ar putea fi condiţionat de normele statului de drept

Accesul la fonduri comunitare ar putea fi condiţionat de normele statului de drept

Uniunea Europeană va condiţiona accesul la fonduri europene, în cadrul bugetului 2021-2027, de respectarea normelor statului de drept, arată un proiect de rezoluţie obţinut de agenţia de presă Reuters.

"Va fi introdus un regim general de condiţionalitate pentru a aborda evidentele carenţe generalizate în materie de bună guvernare ale statelor membre în privinţa respectării normelor statului de drept", se arată într-un proiect de rezoluţie consultat de ediţia în limba italiană a agenţiei de presă Reuters.

Proiectul de rezoluţie urmează să fie dezbătut la reuniunea Consiliului European programată joi la Bruxelles.

Comisia Europeană va recomanda modalităţile de remediare a problemelor privind statul de drept.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici