Accident feroviar pe un pod între două insule în Danemarca. UPDATE: Obiecte s-au desprins de pe un tren de marfă din cauza vântului. Primele imagini

Cel puţin şase persoane au fost ucise în urma unui accident feroviar produs miercuri în Danemarca, pe Podul Great Belt, au anunţat reprezentanţii poliţiei locale, citaţi de Reuters.

3755 afișări
Imaginea articolului Accident feroviar pe un pod între două insule în Danemarca. UPDATE: Obiecte s-au desprins de pe un tren de marfă din cauza vântului. Primele imagini

Accident feroviar pe un pod între două insule în Danemarca. UPDATE: Obiecte s-au desprins de pe un tren de marfă din cauza vântului. Primele imagini

Momentan nu se cunoaşte cauza exactă a producerii accidentului, însă din primele informaţii, un tren de pasageri cu destinaţia Copenhaga a fost lovit de mai multe obiecte căzute, posibil şi o prelată desprinsă din cauza vântului puternic de la un tren de marfă.

Operaţiunea de salvare este dificilă, din cauza unei furtuni puternice care îngreunează accesul echipelor de intervenţie.

Trenul de pasageri circula pe ruta Odense (Funen) -Copenhaga (Zealand) şi avea la bord 131 de pasageri şi trei membri ai personalului. Accidentul a avut loc în jurul orei locale 8.00 (9.00, ora României).

Autorităţile au deschis un centru de urgenţă în oraşul Nyborg, situat la capătul vestic al podului.

Accidentele feroviare sunt extrem de rare în Danemarca, având în vedere că ţara are unul dintre cele mai dezvoltate sisteme feroviare.

Circulaţia pe pod, atât pentru maşini cât şi pentru trenuri, a fost oprită în urma incidentului. Autorităţile au redeschis circulaţia pentru maşini pe sensul de mers către insula Funen.

Podul Great Belt are o lungime de 18 kilometri şi leagă insulele Funen şi Zealand. Peste 27.000 de vehicule tranzitează podul zilnic, iar trenurile transportă aproximativ 21.000 de persoane pe zi.

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici