ACCIDENT grav, după o coliziune între un tren şi un camion în Africa de Sud. UPDATE: Bilanţ în creştere: 18 morţi şi 180 de răniţi | VIDEO

Bilanţul accidentului produs joi la o trecere la nivel cu calea ferată din Africa de Sud a ajuns la 18 morţi, alte 180 de persoane fiind rănite, anunţă autorităţile, potrivit cotidianului The Guardian.

655 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT grav, după o coliziune între un tren şi un camion în Africa de Sud. UPDATE: Bilanţ în creştere: 18 morţi şi 180 de răniţi | VIDEO

Accident feroviar în Africa de Sud: Tren de pasageri în flăcări/ Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 40 sunt rănite | VIDEO

Accidentul a avut loc la o trecere la nivel cu linia ferată situată între localităţile Hennenman şi Kroonstad, la aproximativ 200 de kilometri sud-vest de oraşul Johannesburg.

Pasagerii au fost imediat evacuaţi din tren şi au aşteptat echipele de intervenţie pe marginea drumului.

Presa sud-africană şi serviciile de salvare au informat că, în urma coliziunii, o parte din tren a luat foc.

Potrivit unui pasager, camionul nu a reuşit să oprească în intersecţie şi a fost izbit de tren. Şoferul camionului a încercat să fugă de la faţa locului, însă a fost reţinut de poliţie.

"Am fost traumatizat. Am căutat o uşă pe care să fug, dar toate erau blocate. Brusc, am văzut fum", a adăugat pasagerul, pe nume Seipati Moletsane.

Pompierii şi ambulanţele sunt încă în locul unde s-a produs coliziunea, încercând să stingă flăcările.

Trenul călătorea de la oraşul Port Elizabeth către capitala comercială Johannesburg.

Serviciul de intervenţie ER24 a spus, imediat după accident, că în total ar exista în jur de 100 de victime.

Un tren de pasageri a lovit un camion, la o trecere la nivel cu calea ferată, iar mai multe vagoane au deraiat şi au luat foc în urma impactului.

"Poliţia investighează. Şoferul camionului a fost dus la spital, unde se va stabili dacă era sau nu în stare de ebrietate ori ce problemă a avut", a declarat ministrul Transporturilor, Joe Maswanganyi.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici