Accident grav în urma coliziunii a două trenuri în Iran. Cel puţin 36 de morţi - FOTO, VIDEO

Mai multe persoane au murit şi altele au fost rănite, după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit vineri în provincia Semnan din Iran, informează site-ul agenţiei Reuters. Bilanţul victimelor accidentului feroviar a ajuns la a ajuns la 36 de morţi şi 95 de răniţi, a declarat un oficial iranian pentru postul de televiziune public, relatează ABC News.

975 afișări
Imaginea articolului Accident grav în urma coliziunii a două trenuri în Iran. Cel puţin 36 de morţi - FOTO, VIDEO

Update 17:37 

Bilanţul victimelor accidentului feroviar din Iran a ajuns la 36 de morţi şi 95 de răniţi iar acesta ar putea creşte, a anunţat postul public de televiziune, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Agenţia Fars l-a citat pe guvernatorul local care a spus că numărul morţilor ar putea creşte.

În înregistrări video se pot vedea patru vagoane care au deraiat, două dintre ele fiind în flăcări.

Un oficial local a declarat pentru postul public de televiziune că eforturile de salvare a victimelor au fost încetinite de faptul că zona este greu accesibilă.

"Până acum doar un elicopter a ajuns la locul accidentului din cauza dificultăţilor în ceea ce priveşte accesul", a spus Hasan Shokrollahi, directorul Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din provincia Semnan.

Anterior, un oficial iranian a declarat pentru postul public de televiziune că bilanţul victimelor accidentului feroviar din Iran a ajuns la 31 de morţi şi aproximativ 80 de răniţi.

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit vineri dimineaţă în provincia iraniană Semnan. Nu există informaţii exacte privind numărul de pasageri din trenuri, însă agenţia de presă Fars a anunţat că 100 de persoane au fost salvate. Accidentul a avut loc atunci când un tren de pasageri aflat în mişcare s-a izbit de un altul care era oprit în staţie", a anunţat un purtător de cuvânt al mişcării umanitare. Trenurile s-au ciocnit la aproximativ 250 de kilometri est de capitala Teheran.

Update 13:45

Guvernatorul provinciei, Mohammad Reza Khabbaz, a declarat că până în prezent au fost găsite 31 de trupuri la locul accidentului. Anterior, un responsabil al Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie anunţa că 15 persoane au murit în urma ciocnirii trenurilor.

Pir Hossein Kolivand, directorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Iran, a declarat că 80 de persoane rănite în accident sunt spitalizate şi că multe dintre ele prezintă răni uşoare.

Update 12:59

"Cel puţin 15 persoane au murit şi peste 20 au fost rănite în accident", a anunţat agenţia de ştiri Mehr, citându-l pe responsabilul Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din Iran.

Nu există informaţii exacte privind numărul de pasageri din trenuri, însă agenţia de presă Fars a anunţat că 100 de persoane au fost salvate.

"Accidentul a avut loc atunci când un tren de pasageri aflat în mişcare s-a izbit de un altul care era oprit în staţie", a anunţat un purtător de cuvânt al organizaţiei.

ŞTIREA INIŢIALĂ 

”Numărul exact al celor care au decedat sau sunt răniţi nu este încă cunoscut”, conform presei locale.

Poliţia investighează cauza accidentului, echipele de salvare fiind desfăşurate la faţa locului.

Coliziunea a avut loc în oraşul Shahroud, aflat la aproximativ 400 km de capitala Teheran. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici