Accidentul de teleferic din Italia. Trei persoane au fost arestate

  • Trei persoane au fost arestate în urma accidentului de telecabină din Italia, în care 14 persoane şi-au pierdut viaţa.
  • Anchetatorii au descoperit că un sistem de frânare de siguranţă a fost „manipulat” pentru a evita blocajele continue ale telecabinei.
2952 afișări
Imaginea articolului Accidentul de teleferic din Italia. Trei persoane au fost arestate

Accidentul s-a petrecut duminică în regiunea italiană Piemonte, la vest de Lacul Maggiore, pe o linie care leagă oraşul turistic Stresa de Muntele Mottarone de 1.500 de metri înălţime.

Un inginer, directorul serviciului şi un şef operativ au fost arestaţi, conform DPA.

Cei trei indivizi, inclusiv Luigi Nerini, care administrează telecabina Mottarone, au desfăşurat o „acţiune conştientă”, a scris agenţia ANSA, citând procurorul din provincia Verbania, Olimpia Bossi, după audierile care au avut loc peste noapte.

Anchetatorii au descoperit că un sistem de frânare de siguranţă a fost „manipulat” pentru a evita blocajele continue. Bossi a spus că, pentru a evita blocajele telecabinei, sistemul de frânare de urgenţă a fost blocat cu o menghină, ceea ce înseamnă că atunci când cablul s-a rupt, sistemul de urgenţă nu a putut fi activat.

Cele trei persoane sunt acuzate de mai multe infracţiuni, între care crimă.

Ei au „recunoscut” că cei trei oameni s-au oprit în timpul nopţii pentru accidentul de la telecabina Mottarone. Acest lucru a fost declarat de comandantul provincial al carabinierilor din Verbania, locotenent-colonelul Alberto Cicognani.

Imaginile arată telegondola care se apropie de staţie când un cablu se rupe şi începe să cadă, a declarat procurorul. Câteva dintre cele 15 persoane aflate la bord au fost aruncate din gondolă.

Telecabina se îndrepta din oraşul Stresa pe muntele Mottarone când s-a produs accidentul. Singurul supravieţuitor este un copil de 5 ani, care şi-a pierdut ambii părinţi şi un frate mai mic în accident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici