ACCIDENTUL FEROVIAR din Germania: Trenurile intrate în coliziune erau ale unui grup francez. Conducerea, "în stare de şoc" - FOTO, VIDEO

Grupul francez de transport public Transdev, de care aparţine compania Meridian, ale cărei două trenuri au intrat în coliziune frontală marţi dimineaţa în Germania provocând moartea a cel puţin opt persoane, a anunţat că reprezentanţii săi sunt în "stare de şoc", relatează Le Figaro online.

7589 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL FEROVIAR din Germania: Trenurile intrate în coliziune erau ale unui grup francez. Conducerea, "în stare de şoc" - FOTO, VIDEO

Trenurile intrate în coliziune în Germania erau ale unui grup francez; conducerea, "în stare de şoc" (Imagine: Twitter)

Grupul francez a anunţat totodată că directorul său general s-a deplasat la faţa locului.

"Directorii şi ansamblul de colaboratori ai Transdev sunt extrem de şocaţi de acest accident de o gravitate excepţională. Jean-Marc Janaillac, preşedintele-director general al Transdev, s-a deplasat imediat la faţa locului", a informat grupul într-un comunicat.

"O anchetă va fi deschisă de către poliţia germană", a mai anunţat compania. Aceasta a informat că doreşte ca ancheta privind cauzele tragediei să se desfăşoare "într-un mod transparent".

În anul 2014, Transdev a înregistrat o cifră de afaceri de 6,6 miliarde de euro.

Cel puţin opt persoane au murit şi alte 150 au fost rănite, marţi, în landul Bavaria, din sudul Germaniei, în coliziunea frontală dintre două trenuri care au deraiat parţial de pe şinele de cale ferată.

Unul dintre mecanicii de tren se află printre cele opt persoane decedate, potrivit unui post de televiziune german. Cel de-al doilea este în continuare căutat de echipele de intervenţie, dar există posibilitatea să nu fi supravieţuit accidentului.

Cele două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, în zona râului Mangfall. Potrivit unui angajat al echipelor de intervenţie, porţiunile frontale ale trenurilor sunt distruse pe o porţiune de 10-15 metri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici