Acord al facţiunilor armate palestiniene pentru suspendarea tirurilor cu rachetă asupra Israelului

Brigăzile Ezzedin al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste Hamas, au anunţat duminică încheierea unui acord cu alte facţiuni palestiniene din Gaza, în vederea suspendării tirurilor cu rachete asupra Israelului.

46 afișări
Imaginea articolului Acord al facţiunilor armate palestiniene pentru suspendarea tirurilor cu rachetă asupra Israelului

Acord al facţiunilor armate palestiniene pentru suspendarea tirurilor cu rachetă asupra Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acordul între al-Qassam şi organizaţiile armate ale altor facţiuni ale rezistenţei, pentru încetarea tirurilor de rachete, nu este un semn de slăbiciune, ci are ca scop menţinerea frontului intern şi a interesului naţional suprem al poporului palestinian", informează grupul armat palestinian.

Grupul precizează însă că va riposta în cazul unei agresiuni israeliene. "Brigăzile al-Qassam nu vor să stea fără să facă nimic în faţa escaladării sioniste în sector şi se vor apăra cu toată forţa", afirmă gruparea.

Anunţul a fost făcut la 24 de ore după un atac cu rachete lansat din Fâşia Gaza asupra Israelului.

Fâşia Gaza a fost ţinta unei ofensive de anvergură a Israelului în iarna anului trecut, având ca scop stoparea atacurilor cu rachete.

Operaţiunea militară a durat trei săptămâni şi s-a soldat cu moartea a circa 1.400 de palestinieni.

După încheierea campaniei, armata israeliană a înregistrat peste 270 de atacuri cu rachete şi obuze de mortier asupra Israelului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici