Acord de principiu al statelor UE pentru înăsprirea reglementărilor în materie de imigraţie

Ţările Uniunii Europene au ajuns la un acord de principiu pentru înăsprirea reglementărilor în materie de imigraţie extracomunitară, pe fondul disputelor privind asumarea responsabilităţilor în acceptarea imigranţilor clandestini şi a solicitanţilor de azil.

658 afișări
Imaginea articolului Acord de principiu al statelor UE pentru înăsprirea reglementărilor în materie de imigraţie

Acord de principiu al statelor UE pentru înăsprirea reglementărilor în materie de imigraţie

"Cea mai complicată problemă în negocieri a vizat modul de distribuire a solicitanţilor de azil. (...) Găsirea unui echilibru între responsabilitate şi solidaritate a necesitat negocieri dificile, dar statele membre UE au convenit asupra unui nou sistem pentru gestionarea cererilor de azil şi a migraţiei. Conform noului sistem, cererile de azil vor fi distribuite mai bine între statele membre", anunţă Preşedinţia suedeză a Consiliului UE, după o reuniune a miniştrilor de Interne.

"Statele membre au ajuns la un acord şi în privinţa îmbunătăţirii procedurilor de azil, pentru a le face mai uniforme în întregul spaţiu UE, inclusiv prin reguli referitoare la termenul-limită pentru înregistrarea şi procesarea cererilor de azil şi luării deciziilor. Noile reglementări stabilesc şi o procedură de apel. Statele membre au reuşit să ajungă la un acord şi în privinţa procedurilor obligatorii de la frontiere. În virtutea acestor reguli, unii solicitanţi de azil trebuie să rămână în apropierea frontierei până la finalizarea examinării cererii de azil. Acest lucru li se aplică, spre exemplu, solicitanţilor de azil care generează riscuri de securitate naţională sau care au furnizat informaţii false", precizează Preşedinţia suedeză a Consiliului UE, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

De asemenea, statele UE vor uniformiza procedurile privind acordarea permiselor de muncă imigranţilor extracomunitari.

Noile norme în materie de migraţie au fost stabilite doar la nivel de principiu, urmând să facă obiectul negocierilor între Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European şi, ulterior, să fie adoptate formal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici