Acord între Franţa şi România pentru a creşte exporturile de cereale ucrainene. Anunţul ministrului francez al Transporturilor

Ministrul francez al Transporturilor a declarat că va semna un acord cu România pentru a creşte exporturile de cereale ucrainene către ţările în curs de dezvoltare, inclusiv către regiunea Mării Mediterane.

1541 afișări
Imaginea articolului Acord între Franţa şi România pentru a creşte exporturile de cereale ucrainene. Anunţul ministrului francez al Transporturilor

"Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată şi mai multe cereale ... către Europa şi ţările în curs de dezvoltare, în special în Mediterana, care au nevoie de ele pentru hrană", a declarat duminică Clement Beaune la televiziunea LCI, adăugând că acordul acoperă exporturile pe cale terestră, maritimă şi fluvială, relatează The Guardian.

Potrivit acordului dintre Franţa şi România, consultat de Reuters, Parisul ar urma să coopereze la dezvoltarea unui proiect care vizează creşterea eficienţei în portul Galaţi, echiparea punctelor de frontieră din nordul României.

De asemenea, ar urma să contribuie la elaborarea unei strategii pe termen mediu pe axele coridorului dintre România şi Ucraina şi să furnizeze piloţi pentru optimizarea traficului naval. De asemenea, Franţa va oferi finanţare pentru expertiza tehnică iniţială şi va colabora cu Bucureştiul pentru a identifica finanţarea pe viitor.

Fără a cita o sursă, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat la 7 septembrie că doar două dintre cele 87 de nave, care transportau 60.000 de tone de produse cerealiere exportate în cadrul unui acord internaţional negociat de Naţiunile Unite, au ajuns în ţările sărace.

Acordul care permite exporturile de cereale din porturile ucrainene din Marea Neagră a intrat în vigoare în august. Beaune a respins afirmaţia lui Putin. Citând cifrele ONU, ministerul britanic al apărării a respins, de asemenea, afirmaţia şi a declarat că aproximativ 30% din cerealele exportate în cadrul acordului au fost furnizate ţărilor cu venituri mici şi medii din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia.

România este una dintre puţinele variante ale Ucrainei pentru a exporta mai uşor cereale, care, înainte de conflictul cu Rusia, era unul dintre principalii furnizori de cereale din lume. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici