Acord între Rusia şi Turcia pentru construirea gazoductului Turkish Stream, prin Marea Neagră

Rusia şi Turcia au semnat luni un acord în vederea construirii gazoductului Turkish Stream, care va permite transferul gazului rus în Europa prin Marea Neagră, actul pentru lansarea proiectului fiind semnat în cursul întâlnirii preşedinţilor rus şi turc, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan.

1995 afișări
Imaginea articolului Acord între Rusia şi Turcia pentru construirea gazoductului Turkish Stream, prin Marea Neagră

Acord între Rusia şi Turcia pentru construirea gazoductului Turkish Stream, prin Marea Neagră

Documentul a fost semnat de miniştrii Energiei din Turcia şi Rusia, după discuţiile dintre Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan.

"Acordul prevede construirea a două linii de conducte de gaz prin Marea Neagră", a declarat directorul general al companiei Gazprom, Alexei Miller, precizând că proiectul ar urma să inaugurat în decembrie 2019.

Gazoductul Turkish Stream va face legătura între Rusia şi Europa de Sud, prin Turcia şi Grecia. Lungimea conductelor de gaz din Marea Neagră va fi de 910 kilometri, continuând prin partea europeană a Turciei 180 de kilometri, apoi prin Grecia. Costul lucrărilor este estimat la 11,4 miliarde de euro.

"Noul sistem Turkish Stream reprezintă un nou proiect major de cooperare. În cadrul acestui proiect şi al extinderii cooperării cu Turcia, am convenit şi asupra unor mecanisme de reducere a tarifelor la gaz", a declarat Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici