Acordul de coaliţie în Olanda prevede MENŢINEREA restricţiilor pentru români şi bulgari până în 2014

Menţinerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari până în 2014 se numără printre principalele puncte asupra cărora au convenit liberalii şi laburiştii olandezi în cadrul acordului lor de coaliţie guvernamentală.

538 afișări
Imaginea articolului Acordul de coaliţie în Olanda prevede MENŢINEREA restricţiilor pentru români şi bulgari până în 2014

Acordul de coaliţie în Olanda prevede menţinerea restricţiilor pentru români şi bulgari până în 2014 (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Acordul, al cărui conţinut nu a fost dezvăluit oficial, dar din care au fost publicate numeroase aspecte în presă, urmează să fie prezentat grupurilor parlamentare ale celor două partide. Acesta prevede mai ales măsuri de austeritate în valoare de 15 miliarde de euro până în 2017, relatează site-ul DutchNews.nl.

La capitolul imigraţie şi integrare, acordul prevede, între altele, ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari în 2014, necesitatea de a locui şapte ani în Olanda (comparativ cu cinci anterior) pentru a putea vota la alegerile locale, excluderea imigranţilor de la beneficiile sociale în primii şapte ani de reşedinţă sau obligaţia de a locui timp de şapte ani (faţă de cinci anterior) în Olanda pentru a putea primi cetăţenie.

Între alte prevederi se numără şi abandonarea planurilor de a obţine organizarea Jocurilor Olimpice în 2028 din cauza lipsei de sprijin în rândul societăţii, interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri, creşterea vârstei legale pentru a consuma alcool la 18 ani sau interzicerea purtării unor haine care acoperă faţa în clădirile publice şi în mijloacele de transport în comun.

În urma alegerilor legislative de la 12 septembrie, considerate drept un barometru al sentimentului antieuropean în Olanda, liberalii şi laburiştii, proeuropeni, au obţinut 41 şi respectiv 38 de mandate din 150.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici