Acordul de încetare a focului în estul Ucrainei a intrat în vigoare, luni dimineaţă, după o discuţie telefonică între Putin şi Zelenski

Un acord de încetare totală a focului între forţele ucrainene şi separatiştii susţinuţi de Rusia din estul Ucrainei, a intrat în vigoare, luni dimineaţa, la ora 00.01, la scurt timp după o discuţie telefonică între Vlolodimir Zelenski şi Vladimir Putin, scrie Radio România Liberă.

1172 afișări
Imaginea articolului Acordul de încetare a focului în estul Ucrainei a intrat în vigoare, luni dimineaţă, după o discuţie telefonică între Putin şi Zelenski

Acordul de încetare a focului în estul Ucrainei a intrat în vigoare, luni dimineaţă, după o discuţie telefonică între Putin şi Zelenski

În timpul convorbirii telefonice, ambii preşedinţi şi-au exprimat susţinerea pentru armistiţiul de încetare a focului, care a fost convenit săptămâna trecută de negociatorii din Ucraina, Rusia şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Preşedinţia ucraineană a transmis că Zelenski i-a spus lui Putin că, pe lângă încetarea focului, sunt necesare şi alte măsuri pentru eliberarea cetăţenilor ucraineni în estul Ucrainei, Crimeea şi Rusia.

Kremlinul a declarat că Putin i-a trnsmis lui a declarat lui Zelenski că decizia Ucrainei de a organiza alegeri regionale în 2020 contrazice acordurile de pace de la Minsk menite să rezolve conflictul izbucnit în 2014.

Dacă va fi respectată, încetarea focului ar „deschide calea pentru punerea în aplicare şi a altor clauze” din acordul de pace de la Minsk, a declarat biroul preşedintelui Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici