Statul european care şi-a schimbat oficial numele. Premierul: Un „scop istoric” a fost în sfârşit atins

Macedonia şi-a schimbat oficial denumirea în „Republica Macedonia de Nord”, după aproape trei decenii în care Grecia a refuzat să accepte numele ţării, considerând că este o revendicare teritorială, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

3391 afișări
Imaginea articolului Statul european care şi-a schimbat oficial numele. Premierul: Un „scop istoric” a fost în sfârşit atins

Statul european care şi-a schimbat oficial numele. Premierul: Un „scop istoric” a fost în sfârşit atins

Republica Macedonia de Nord a celebrat evenimentul printr-o ceremonie în cadrul căreia a ridicat steagul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.

Premierul macedonean Zoran Zaev a declarat că „un scop istoric" a fost în sfârşit atins.

„Trăiască Republica Macedonia de Nord”, a declarat liderul social-democrat într-un mesaj postat pe Twitter.

În urma tratatului semnat de Skopje şi Atena, privind schimbarea numelui, Macedonia poate să adere la NATO. Aderarea Macedoniei la UE şi NATO a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele ţării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.

Următorul pas pentru aderarea Macedoniei de Nord la NATO este ratificarea protocolului de aderare de fiecare stat membru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici