Acţiunea în instanţă a lui Donald Trump privind citaţiile Camerei Reprezentanţilor referitoare la datele sale financiare a fost respinsă

O instanţă din Statele Unite a respins luni acţiunea preşedintelui american, Donald Trump, prin care acesta solicita blocarea citaţiilor Camerei Reprezentanţilor privind datele sale financiare, potrivit Reuters.

254 afișări
Imaginea articolului Acţiunea în instanţă a lui Donald Trump privind citaţiile Camerei Reprezentanţilor referitoare la datele sale financiare a fost respinsă

Acţiunea în instanţă a lui Donald Trump privind citaţiile Camerei Reprezentanţilor referitoare la datele sale financiare a fost respinsă

Astfel, judecătorul federal Amit Mehta, din Washington, a dat dreptate unui comitet al Camerei Reprezentanţilor, care solicită documente de la firma contabilă a lui Donald Trump, Mazars LLP, în contextul în care mai mulţi membri ai Congresului de la Washington au început o investigaţie pentru a verifica dacă Trump se află în conflict de interese sau a încălcat legea prin faptul că nu s-ar fi detaşat de afacerile sale după ce a devenit preşedintele Statelor Unite.

Preşedintele american a contestat în instanţă solicitarea membrilor Congresului, susţinând că această acţiune depăşeşte atribuţiile constituţionale ale parlamentarilor.

„Este pur şi simplu de neconceput ca aceeaşi Constituţie care permite Congresului să îl demită pe preşedinte pentru motive care includ fapte penale să împiedice Congresul să îl investigheze pe acesta pentru ilegalităţi, trecute sau prezente”, a declarat judecătorul Mehta. Acesta a mai adăugat că firma de contabilitate Mazars are la dispoziţie şapte zile pentru răspunde citaţiei Congresului.

Mazars LLP a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că se va conforma deciziei instanţei.

Donald Trump a anunţat imediat că va contesta decizia. „Este o decizie absolut greşită a unui judecător numit de Obama”, a declarat liderul de la Casa Albă. Avocaţii preşedintelui au declarat că unii membri ai Congresului sunt în căutarea unor detalii „pe care democraţii să le poată folosi ca armă politică împotriva preşedintelui în prezent, dar şi în timpul alegerilor din 2020”.

Un judecător din New York va audia, pe 22 mai, părţile implicate într-o acţiune similară a lui Trump, referitoare la o serie de citaţii emise de Congres către Deutsche Bank şi Capital One Financial Corporation, privind eventuale acuzaţii de spălare de bani la adresa preşedintelui american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici