Activiştii de mediu au vopsit în negru apa fântânii de la Treptele Spaniole

Un grup numit Ultima Generazione (sau Ultima Generaţie) a turnat ceea ce au descris ca fiind un lichid negru pe bază de cărbune în apa fântânii Barcaccia de la baza Treptelor Spaniole din centrul Romei.

641 afișări
Imaginea articolului Activiştii de mediu au vopsit în negru apa fântânii de la Treptele Spaniole

Sursa foto: Twitter

Grupul a postat un videoclip pe Twitter în care trei bărbaţi şi o femeie au deschis pungi cu praf negru în interiorul fântânii. 

„Este absurd ca acest gest să vă şocheze, atunci când ne confruntăm cu o urgenţă de secetă care pune agricultura şi producţia de energie în criză”, a spus grupul în tweet

Gruparea a fost oprită sâmbătă de oficialii Carabinieri şi de poliţia Romei din capitală, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, scrie CNN

Cei 4 se află în arest în aşteptarea acuzaţiilor de degradare a unui monument public şi de intrare într-o fântână.

Apa a rămas neagră, cu pete vizibile pe fântâna de marmură sâmbătă după-amiază.
 
Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a vizitat fântâna, proiectată de Pietro Bernini în 1629, şi a postat o fotografie în care se uita la apa înnegrită.
 
Roma se află în fruntea luptei împotriva schimbărilor climatice şi în protecţia patrimoniului artistic”, a spus el.
 
Aruncarea cu lichid negru în Barcaccia, riscând să o strice, este un gest absolut greşit care nu ajută mediul”, a adăugat el, spunând că se lucrează pentru a se asigura că nu există daune permanente.
 
Acelaşi grup s-a lipit de un soclu în muzeul Vaticanului, de capodopera lui Sandro Botticelli „Primavera” la galeriile Uffizi din Florenţa şi de statuia Unique Forms of Continuity in Space de la Museo del Novecento din Milano anul trecut.
 
De asemenea, aceştia se confruntă cu acuzaţii la Roma pentru că au aruncat vopsea portocalie pe faţada Senatului italian în ianuarie anul acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici