Activiştii de mediu leagă la ochi statuile din Olanda

Activiştii de mediu au legat la ochi zeci de statui în diferite locaţii din Olanda, duminică.

1025 afișări
Imaginea articolului Activiştii de mediu leagă la ochi statuile din Olanda

Sursa foto: Twitter

Acestea au inclus statuia Alettei Jacobs din Groningen, Regina Wilhelmina din Utrecht şi Apeldoorn şi Boniface din Dokkum. Statuile din alte ţări erau şi ele legate la ochi. Scientist Rebellion, o mişcare internaţională de oameni de ştiinţă şi academicieni preocupaţi de climă, a declarat că este responsabilă pentru acţiune.

Grupul, care se descrie ca o organizaţie soră a Extinction Rebellion, face apel la lideri să ia măsuri în privinţa climei şi să nu întoarcă spatele ştiinţei. „Cel mai recent raport IPCC publicat săptămâna trecută arată din nou dureros de clar că criza climatică şi dezastrul ecologic ne ameninţă supravieţuirea şi necesită acţiuni imediate”, scrie NLTimes.

Ca oameni de ştiinţă, tragem un semnal de alarmă cu privire la criza climatică de zeci de ani. Am scris scrisori, am semnat petiţii şi am ţinut prelegeri. Dar guvernele nu ne-au ascultat avertismentele şi, an de an, emisiile au continuat să crească." Drept urmare, statui celebre din oraşe europene precum Barcelona, ​​Helsinki, Munchen, Nisa, Paris, Stockholm şi Zurich au fost, de asemenea, legate la ochi.

Săptămâna trecută, a avut loc o acţiune similară numită „Statue Sunday ”. La acea vreme, statuile lui Rembrandt van Rijn din Leiden şi Spinoza din Amsterdam au fost legate la ochi, precum şi statuile din alte ţări. „Aceasta este a doua noastră acţiune de duminică şi vor urma multe altele”, a susţinut grupul de acţiune

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici