Activiştii ruşi Anti-Maidan luptă împotriva influenţei occidentale cu păpuşi voodoo

Mişcarea rusă Anti-Maidan din regiunea Perm, situată în zona central-estică a Rusiei, intenţionează să producă şi să vândă păpuşi "Voodoo Maidan", însoţite de un set de ace şi imagini cu politicieni americani şi ucraineni.

218 afișări
Imaginea articolului Activiştii ruşi Anti-Maidan luptă împotriva influenţei occidentale cu păpuşi voodoo

Activiştii ruşi Anti-Maidan luptă împotriva influenţei occidentale cu păpuşi voodoo (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Organizatorii afirmă însă că scopul acestei campanii este unul umanitar, ei donând banii obţinuţi din vânzarea păpuşilor sprijinirii copiilor din estul Ucrainei, relatează postul de radio regional Eho Permi. Preţul unei păpuşi este de 1.000 de ruble, respectiv 16 dolari, relatează Moscow Times, în ediţia electronică.

Clienţii pot decide după bunul plac cum folosesc păpuşile, "dacă le vor aplica imaginile şi vor înfige ace în anumite figuri politice" sau dacă le vor lăsa aşa cum sunt şi le vor folosi în "lupta împotriva Maidan", susţine Alina Lvova, redactor şef la televiziunea Ural Inform, implicată în proiect.

Mişcarea de protest din Piaţa Independenţei (Maidan) din Kiev a condus la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici în februarie 2014. Mişcarea Anti-Maidan a fost înfiinţată în ianuarie cu scopul de a împiedica o eventuală "revoluţie colorată" în Rusia şi de a combate "influenţa occidentală".

Proiectul s-a inspirat de la o păpuşă portocalie de dimensiuni umane denumită "corpul Maidan" şi pe care activiştii Anti-Maidan au purtat-o în timpul unui miting organizat la Moscova în februarie, afirmă organizatorii.

Regiunea Perm, unde vor fi vândude păpuşile voodoo, a adoptat recent o serie de măsuri pentru combaterea disidenţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici