Actualul preşedinte al Africii de Sud acuză: Corupţia din mandatul lui Jacov Zuma a generat pierderi de 34 miliarde de dolari

Deceniul de corupţie din mandatul fostului preşedinte Jacov Zuma probabil a generat costuri de peste 34 de miliarde de dolari pentru Africa de Sud, afirmă actualul preşedinte, Cyril Ramaphosa, citat de cotidianul Financial Times.

618 afișări
Imaginea articolului Actualul preşedinte al Africii de Sud acuză: Corupţia din mandatul lui Jacov Zuma a generat pierderi de 34 miliarde de dolari

Actualul preşedinte al Africii de Sud acuză: Corupţia din mandatul lui Jacov Zuma a generat pierderi de 34 miliarde de dolari

În efortul de a le oferi asigurări investitorilor că reformele vor revigora economia şi că autorii fraudelor vor fi traşi la răspundere, Cyril Ramaphosa atrage atenţia că efectele anilor de corupţie din mandatul lui Jacov Zuma sunt mai mari decât se estima.

„Este mult mai mult decât şi-ar fi imaginat cei mai mulţi oameni. Costurile depăşesc 500 de miliarde de ranzi sud-africani. Unii oameni au sugerat chiar că ar putea fi vorba de 1.000 de miliarde de ranzi", a declarat Cyril Ramaphosa.

Suma de 500 de miliarde de ranzi sud-africani (34 miliarde dolari) reprezintă 10% din cuantumul PIB-ului Africii de Sud, notează Financial Times.

Analiştii estimează că în timpul mandatului preşedintelui Jacov Zuma, cea mai industrializată naţiune din Africa a înregistrat pierderi de venituri cuprinse între 1.000 şi 1.500 de miliarde de ranzi, precum şi investiţii străine semnificative.

Săptămâna trecută, în contextul eforturilor anticorupţie din Africa de Sud, Statele Unite au anunţat sancţiuni împotriva afacerilor familiei Gupta, suspectată că i-ar fi oferit mită fostului preşedinte sud-african.

„În ultimul an şi câteva luni, am înregistrat progrese enorme. Am pansat rănile şi suntem pregătiţi să deschidem un nou capitol", afirmă Cyril Ramaphosa.

Foto: Hepta

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici