Acuzaţiile de viol | Un procuror suedez a depus o cerere pentru arestarea lui Julian Assange

Procurorul suedez, care conduce ancheta privind acuzaţiile de viol împotriva lui Julian Assange, a făcut luni o cerere pentru arestarea fondatorului Wikileaks, relatează site-ul agenţiei Reuters.

299 afișări
Imaginea articolului Acuzaţiile de viol | Un procuror suedez a depus o cerere pentru arestarea lui Julian Assange

Un procuror suedez a depus o cerere pentru arestarea lui Julian Assange

Dacă cererea va fi aprobată, acesta ar fi primul pas în procesul extrădării lui Assange din Marea Britanie.

Săptămâna trecută, procurorii suedezi au redeschis ancheta în cazul de viol de care este acuzat fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, care neagă acuzaţiile ce îi sunt aduse.

„I-am cerut Curţii Districtuale să aprobe reţinerea lui Assange în absenţa lui, fiind suspectat de asalt sexual", a declarat luni procuroarea Eva-Marie Persson.

Aceasta a adăugat că, dacă cererea va fi aprobată, va elibera un mandat european de arestare pe numele lui Assange.

Ancheta ce îl vizează pe Assange a fost iniţiată după ce două suedeze l-au acuzat pe acesta de infracţiuni de natură sexuală. Pe de altă parte, Assange susţine că acuzaţiile sunt motivate politic, afirmând că relaţiile sexuale cu cele două au fost liber consimţite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici