Adăpost antirachetă din Israel, transformat în cazinou şi plantaţie de marijuana clandestine

Poliţia israeliană a descoperit joi dimineaţa că unul dintre adăposturile pentru protejarea civililor de tiruri de rachete palestiniene a fost transformat de nişte oportunişti îndrăzneţi în sală de jocuri de noroc şi plantaţie de canabis clandestine, au anunţat forţele de ordine.

217 afișări
Imaginea articolului Adăpost antirachetă din Israel, transformat în cazinou şi plantaţie de marijuana clandestine

Adăpost antirachetă din Israel, transformat în cazinou şi plantaţie de marijuana clandestine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Locuitori din sudul Israelului, vizaţi de o lună de tiruri de rachete provenind de pe teritoriul Fâşiei Gaza, petrec numeroase ore, uneori nopţi întregi, în aceste adăposturi din beton, în care accesul este liber şi care sunt alimentate cu apă şi curent electric.

Adăposturile sunt parte integrantă a vieţii multor israelieni. Însă, în multe cazuri sunt murdare şi neglijate, deoarece sunt deschise doar în caz de necesitate, fiind orice altceva în afară de un loc al plăcerilor.

Cu toate acestea poliţişti de la Kiryat Gat, la aproximativ 20 de kilometri nord-est de Fâşia Gaza, au descoperit exact contrariul.

Ei au găsit într-un adăpost subteran din beton mese pentru jocuri de noroc, jetoane, sticle de alcool şi un kilogram de marijuana cultivată la faţa locului în sere artizanale, potrivit unei înregistrări video efectuate de poliţie şi transmisă AFP.

"Ne confruntăm cu o perioadă dură, în care milioane de persoane sunt nevoite să trăiască şi să doarmă în aceste adăposturi", a declarat Luba Samri, o purtătoare de cuvânt a poliţiei. "Imaginaţi-vă că, atunci când se dă alerta, (descoperiţi) că adăpostul municipal a fost transformat în sală de jocuri şi laborator clandestin de droguri", a continuat ea.

Un agricultor în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost reţinut. Terenul pe care a fost construit adăpostul se află în proprietatea sa. "Tot echipamentul" aparţine fiului său, le-a spus el anchetatorilor, potrivit lui Samri, care nu a precizat ce măsuri intenţionează să ia poliţia în privinţa fiului acestuia.

Sălile de jocuri clandestine, dar şi producţia şi consumul de marijuana sunt interzise în Israel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici