Adeverinţa verde de vaccinare, propusă de Uniunea Europeană. Ambasadorul Israelului la Bucureşti cere accelerarea procedurilor

  • Comisia Europeană a prezentat un cerficat verde de imunitate
  • Documentul cuprinde trei tipuri de informaţii: vaccinarea, testul negativ sau imunizarea naturală
  • Ambasadorul Israelului la Bucureşti cere UE să se grăbească cu paşaportul verde
  • David Saranga: Israel va negocia cu fiecare ţară în parte
1370 afișări
Imaginea articolului Adeverinţa verde de vaccinare, propusă de Uniunea Europeană. Ambasadorul Israelului la Bucureşti cere accelerarea procedurilor

David Saranga, ambasadorul Israelului la Bucureşti

Sunt trei tipuri de informaţii ce s-ar putea regăsi, de la vară, în adeverinţa electronică verde: vaccinarea, testul negativ ori imunizarea naturală, prin îmbolnăvire. Ca să poţi călători, va fi necesar să prezinţi măcar una dintre acestea. 

Austria, Germania şi Grecia sunt printre ţările care pledează pentru un astfel de document. Israelul cere Uniunii Europene să se grăbească cu paşaportul verde direct de la Bucureşti, prin vocea ambasadorului David Saranga. Subiectul a fost dezbătut la ŞTIU, pe Aleph News.

David Saranga spune ca Israelul a inceput negocierile cu Grecia şi Cipru. De asemenea, a deschis discuţiile şi cu Guvernul României. „Asta în ideea de a crea o bulă turistică în care să putem circula liber la vară. Răspunsul României întârzie”.
 
„Mi se par nişte declaraţii de bun-simţ şi o atitudine de winner (câştigător n.r.) din partea Israelului. Israelul s-a comportat ca un winner. UE s-a poticnit, Israelul s-a mişcat repede şi ăsta e mesajul pe care-l dă: hai, toată lumea, mişcaţi-vă”, adaugă ambasadorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici