Adjunct al comandantului Statului Major Interarme al armatei SUA: Coreea de Nord nu are capacitatea de a ataca teritoriul Statelor Unite cu precizie

Regimul din Coreea de Nord nu are capacitatea de a lansa rachete care să lovească teritoriul continental al Statelor Unite "cu precizie", afirmă generalul american Paul Selva, adjunct al comandantului Statului Major Interarme al armatei SUA.

2213 afișări
Imaginea articolului Adjunct al comandantului Statului Major Interarme al armatei SUA: Coreea de Nord nu are capacitatea de a ataca teritoriul Statelor Unite cu precizie

Adjunct al comandantului Statului Major Interarme al armatei SUA: Coreea de Nord nu are capacitatea de a ataca teritoriul Statelor Unite cu precizie

"Eu nu cred că testul balistic efectuat pe 4 iulie demonstrează că au capacitatea de a lovi Statele Unite cu precizie, cu o încredere de tip rezonabil sau cu şanse de succes", a declarat generalul Paul Selva în faţa membrilor Comisiei Forţelor Armate din Senatul SUA.

Coreea de Nord a efectuat pe 4 iulie primul test cu rachetă intercontinentală, catalogat de regimul Kim Jong-Un drept un succes.

"Ceea ce îmi spun experţii este că regimul nord-coreean nu a demonstrat încă abilitatea de a concepe sisteme de ghidare şi control balistic", a precizat Paul Selva.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici