Adjunct al secretarului general NATO: Militari ruşi mor în Ucraina. Rusia menţine abordarea "revizionistă" faţă de ţări vecine

Numeroşi militari ruşi mor în luptele din estul Ucrainei, afirmă Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general NATO, acuzând Rusia că menţine atitudinea "revizionistă" manifestată faţă de Republica Moldova şi Georgia.

2661 afișări
Imaginea articolului Adjunct al secretarului general NATO: Militari ruşi mor în Ucraina. Rusia menţine abordarea "revizionistă" faţă de ţări vecine

Vershbow: Militari ruşi mor în Ucraina. Rusia menţine abordarea "revizionistă" faţă de ţări vecine (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Liderii Rusiei nu prea mai reuşesc să ascundă că militari ruşi luptă şi mor în număr mare în estul Ucrainei", a declarat Alexander Vershbow, potrivit BBC, în cursul unei vizite efectuate în Letonia. "Există dovezi din ce în ce mai mari că incursiunea rusă în Ucraina a devenit din ce în ce mai puţin populară pentru publicul rus", a adăugat Vershbow.

Ministerul rus de Externe a respins acuzaţiile.

"Comunitatea euro-atlantică se confruntă cu noi ameninţări şi provocări, atât la frontiera estică, dar şi spre sud. În partea de est, vedem o Rusie furioasă şi revizionistă care încalcă reglementări internaţionale şi care este pregătită să redeseneze frontierele prin forţă. Rusia continuă să destabilizeze Ucraina; este vorba de o evoluţie apărută de mulţi ani", manifestată în Republica Moldova şi Georgia, a continuat Vershbow.

"NATO nu vrea confruntarea cu Rusia, dar Moscova nu pare să dorească să se integreze în comunitatea euro-atlantică", a adăugat oficialul NATO.

"Pe frontiera de sud, grupul terorist Stat Islamic alimentează extremismul şi conflictele", subliniază adjunctul secretarului general NATO.

Vershbow a explicat că NATO şi Uniunea Europeană vor aprofunda cooperarea, inclusiv pentru susţinerea unor parteneri precum Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, potrivit unui comunicat oficial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici