Administraţia Biden consideră sancţiunile aplicate de China oficialilor din echipa Trump ”neproductive şi cinice”

  • Un purtător de cuvânt al administraţiei lui Joe Biden a numit sancţiunile Chinei asupra oficialilor echipei lui Trump ”neproductive şi cinice” şi i-a rugat pe membrii ambelor partide să condamne astfel de măsuri, scrie Reuters.
  • China a interzis accesul oficialilor şi al familiilor lor pe teritoriul chinez şi a interzis, totodată, orice formă de business care are legătură cu ei.
2214 afișări
Imaginea articolului Administraţia Biden consideră sancţiunile aplicate de China oficialilor din echipa Trump ”neproductive şi cinice”

Un purtător de cuvânt al administraţiei lui Joe Biden a numit sancţiunile Chinei asupra oficialilor echipei lui Trump ”neproductive şi cinice” şi i-a rugat pe membrii ambelor partide să condamne astfel de măsuri, scrie Reuters.

La foarte scurt timp după ce Joe Biden a fost învestit în funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, China a anunţat că impune o serie de sancţiuni împotriva fostului secretar de stat, Mike Pompeo, şi alţi 27 de oficiali din administraţia Trump.

China a interzis accesul oficialilor şi al familiilor lor pe teritoriul chinez şi a interzis, totodată, orice formă de business care are legătură cu ei.

"Impunerea acestor sancţiuni în Ziua Inaugurării este o încercare de a juca la diviziuni partizane", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, Emily Horne, într-o declaraţie pentru Reuters.

„Americanii ambelor partide ar trebui să critice această mişcare neproductivă şi cinică. Preşedintele Biden aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu liderii ambelor partide, în aşa fel încât America să depăşească China”, a spus Horne.

China a respins în mod repetat acuzaţiile de abuz în regiunea sa, din Xinjiang, unde un grup al Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat că cel puţin 1 milion de uiguri şi alţi musulmani au fost reţinuţi în lagăre.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici