Administraţia de la Bagdad somează armata turcă să retragă trupele din nordul Irakului

  • Irakul somează Turcia să retragă trupele mobilizate pentru operaţiuni contra insurgenţilor kurzi
  • Cerem Turciei să îşi retragă trupele şi să înceteze „acţiunile provocatoare", a transmis Administraţia Irakului
  • Turcia efectuează de câteva zile raiduri aeriene în nordul Irakului şi a desfăşurat trupe speciale pe teren
1354 afișări
Imaginea articolului Administraţia de la Bagdad somează armata turcă să retragă trupele din nordul Irakului

Sursă foto: Profimedia

Administraţia de la Bagdad a cerut, joi, Turciei să retragă trupele de pe teritoriul Irakului, desfăşurate în cadrul operaţiunilor împotriva insurgenţilor kurzi, informează cotidianul Le Figaro.
 
Cerem Turciei să îşi retragă trupele şi să înceteze "acţiunile provocatoare", a comunicat Administraţia Irakului.
 
Ambasadorul turc la Bagdad, Fatih Yildiz, a fost convocat în mai multe rânduri la Ministerul irakian de Externe, pentru a i se transmite note de protest "în cei mai duri termeni".
 
Turcia efectuează de câteva zile raiduri aeriene în nordul Irakului şi a desfăşurat trupe speciale pe teren.
 
Avioane militare turce au atacat poziţii ale organizaţiilor insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile Populare de Protecţie (YPG). Raidurile aeriene au vizat zeci de poziţii militare kurde din regiunile irakiene Sinjar, Qandil, Karacak, Zap, Avasin-Basyan şi Hakurk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
turcia,
trupe

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici