Administraţia Donald Trump a autorizat vânzarea de aeronave F-35 către Polonia

Administraţia Donald Trump a notificat Congresul SUA în legătură cu potenţiala achiziţie de către Polonia a 32 de avioane multirol invizibile pe radar de tip F-35, valoarea contractului fiind estimată la 6,5 miliarde de dolari, informează publicaţia The Hill.

2890 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump a autorizat vânzarea de aeronave F-35 către Polonia

Administraţia Donald Trump a autorizat vânzarea de aeronave F-35 către Polonia

Anunţul privind tranzacţia a fost publicat miercuri pe site-ul Agenţiei de Cooperare în Securitate şi Apărare (DSCA).

"Vânzarea propusă va sprijini politica externă şi securitatea naţională a Statelor Unite prin consolidarea securităţii unui aliat NATO, care este o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi progresul economic în Europa", se arată în comunicatul agenţiei.

Potenţiala achiziţie "va oferi Poloniei o capacitate defensivă credibilă să descurajeze agresiunea în regiune şi să asigure interoperabilitatea cu forţele americane", mai afirmă DSCA.

Polonia a iniţiat în luna mai procedura de achiziţie pentru avioane F-35A.

Este de aşteptat ca tranzacţia să irite suplimentar Rusia, care consideră că prezenţa trupelor şi echipamentului militar american în Polonia riscă să destabilizeze regiunea est-europeană.

Taguri:
sua,
polonia,
militar

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici