Administraţia Joe Biden avertizează că va contracara "acţiunile agresive" ale Rusiei

Administraţia Joseph Biden a transmis, luni, că este pregătită să colaboreze cu Rusia pentru protejarea intereselor Statelor Unite, dar a avertizat că va contracara "acţiunile agresive" ale Moscovei.

9680 afișări
Imaginea articolului Administraţia Joe Biden avertizează că va contracara "acţiunile agresive" ale Rusiei

Administraţia Joe Biden avertizează că va contracara "acţiunile agresive" ale Rusiei

Noul secretar de Stat american, Antony Blinken, a declarat că Administraţia Joseph Biden vrea să colaboreze cu Rusia pentru prelungirea Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), dar a atras atenţia că Washingtonul va analiza şi rolul acţiunilor Moscovei împotriva securităţii naţionale a Statelor Unite.

"Trebuie să putem face două lucruri în acelaşi timp", a afirmat Antony Blinken într-un interviu acordat NBC News.

Washingtonul reproşează Moscovei implicarea în atacurile cibernetice "SolarWinds", ingerinţe electorale şi presupusa oferire de recompense pentru atacuri asupra militarilor americani din Afganistan.

"Analizăm toate aceste lucruri. Şi, în funcţie de concluziile anchetelor, vom lua măsuri pentru protejarea intereselor şi vom contracara acţiunile agresive ruse", a subliniat Antony Blinken, amintind că preşedintele Joseph Biden a discutat despre toate aceste lucruri în convorbirea pe care a avut-o cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin.

Antony Blinken a respins acuzaţiile Rusiei privind presupusele ingerinţe americane în protestele opoziţiei. "Administraţia Rusiei face o mare greşeală în cazul în care crede că este vorba despre noi. Nu este vorba de noi, este despre situaţia din Rusia", a subliniat Antony Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici