Administraţia Joe Biden reafirmă susţinerea pentru Ucraina, în contextul conflictului cu Rusia

  • Statele Unite reafirmă susţinerea pentru Ucraina, în contextul conflictului cu Rusia
  • Secretarul de Stat american: "Reafirmăm susţinerea pentru suveranitatea Ucrainei, pentru integritatea teritorială şi independenţa ţării"
  • Antony Blinken: "Ucraina se confruntă cu două provocări: agresiuni din exterior, din partea Rusiei, şi agresiuni din interior, generate de corupţie, de oligarhi (...)"
500 afișări
Imaginea articolului Administraţia Joe Biden reafirmă susţinerea pentru Ucraina, în contextul conflictului cu Rusia

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, joi, susţinerea pentru integritatea teritorială a Ucrainei, în contextul conflictului cu Rusia, acuzată de susţinerea insurgenţilor separatişti, dar Washingtonul cere Kievului continuarea reformelor politice şi intensificarea eforturilor anticorupţie.

"Reafirmăm susţinerea pentru suveranitatea Ucrainei, pentru integritatea teritorială şi independenţa ţării", a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken, la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Ucraina se confruntă cu două provocări: agresiuni din exterior, din partea Rusiei, şi agresiuni din interior, generate de corupţie, de oligarhi şi de alte persoane care plasează interesele proprii înaintea celor ale poporului ucrainean", a afirmat Antony Blinken, conform publicaţiei Stars and Stripes.

"Suntem la curent cu faptul că Rusia şi-a retras unele forţe militare de la frontiera Ucrainei, dar observăm şi că numeroase forţe rămân în zonă, la fel şi echipamente militare semnificative. Monitorizăm situaţia foarte, foarte atent. Vă pot spune, domnule preşedinte, că suntem alături de dumneavoastră. Am auzit acelaşi lucru când am vizitat sediul NATO, acum câteva săptămâni, şi aşteptăm ca Rusia să înceteze acţiunile lipsite de raţiune şi agresive", i-a spus Antony Blinken preşedintelui Volodimir Zelenski.

"Statele Unite analizează posibilitatea de a intensifica acţiunile de cooperare şi asistenţa în materie de securitate în relaţia cu Ucraina", a subliniat Antony Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici