Administraţia Merkel a elaborat un proiect de lege pentru impunerea de noi resticţii

Administraţia Merkel a elaborat un proiect de lege care ar trece guvernului federal puterea de a impune restricţii Covid-19, de la liderii regionali, pentru a combate creşterea infecţiilor cu coronavirus, anunţă Bloomberg.

1287 afișări
Imaginea articolului Administraţia Merkel a elaborat un proiect de lege pentru impunerea de noi resticţii

Administraţia Merkel a elaborat un proiect de lege pentru impunerea de noi resticţii

Guvernul intenţionează să impună restricţii pe timpul nopţii de la 21:00 la 5:00 în zonele în care rata de incidenţă a infecţiilor pe şapte zile depăşeşte 100 de cazuri la 100.000 de persoane timp de trei zile la rând. Toate magazinele neesenţiale ar trebui să fie închise, iar companiile ar trebui să testeze angajaţii de două ori pe săptămână, conform proiectului de lege de 13 pagini văzut de Bloomberg. Şcolile ar fi închise din nou în zonele cu o rată de incidenţă mai mare de 200.

Merkel merge mai departe cu iniţiativa, după ce a devenit evident că cele 16 landuri nu au reuşit să cadă de comun acord. În timp ce liderii landurilor ar putea încerca să tempereze unele măsuri înainte de şedinţa cabinetului de marţi, parlamentul ar putea adopta noua lege încă de vinerea viitoare.

Cel mai mare obstacol al propunerii va fi probabil un vot în camera superioară, unde guvernele landurilor sunt reprezentate şi coaliţia de guvernare condusă de Merkel nu este majoritară.

Merkel şi premierii regionali s-au confruntat cu privire la restricţii încă de la începutul pandemiei, iar unii nu au reuşit să aplice normele convenite cu cancelarul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici