Administraţia SUA a publicat o listă cu firme ruse din domeniul apărării vizate de sancţiunile impuse Moscovei

Departamentul american de Stat a dat publicităţii o listă cu 39 de entităţi ruse din domeniul apărării cu care sunt interzise tranzacţiile "semnificative", acestea fiind vizate de sancţiunile impuse Moscovei în legătură cu anexarea Crimeei şi pentru implicarea în conflictul separatist din Ucraina, dar şi pentru presupusele ingerinţe în campania electorală din SUA.

589 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA a publicat o listă cu firme ruse din domeniul apărării vizate de sancţiunile impuse Moscovei

Administraţia SUA a publicat lista cu firme ruse din domeniul apărării vizate de sancţiunile impuse Moscovei

Potrivit pachetului de măsuri adoptat de Congresul SUA în luna iulie, firmele care efectuează tranzacţii "semnificative" cu entităţile ruse din acestă listă riscă să fie sancţionate de autorităţile americane, informează postul France 24.

Lista include cele mai importante companii ruse din industria de armament, inclusiv Rosoboronexport, firmă care se ocupă cu exportul de arme şi vehicule militare, Sukhoi şi Tupolev, doi jucători uriaşi de pe piaţa aerospaţială, cât şi producătorul de arme de asalt Kalaşnikov.

Pe listă se mai află şi principalele agenţii de informaţii din Rusia - FSB, SVR, GRU, cât şi PO KSI, o firmă de IT despre care autorităţile americane cred că ar fi implicată în instruirea hackerilor ruşi.

Administraţia SUA a prezentat lista cu 25 de zile întârziere faţă de data prevăzută în legislaţie, preşedintele Donald Trump opunându-se legii, care însă a fost adoptată cu o majoritate solidă de Congres, astfel că liderul de la Casa Albă a fost nevoit să promulge actul legislativ.

Un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului american de Stat a declarat că Administraţia SUA împărtăşeşte intenţia Congresului de a răspunde la "comportamentul dăunător al Rusiei în ceea ce priveşte criza din estul Ucrainei, atacurile cibernetice şi încălcările drepturilor omului".

Industria de armament reprezintă un domeniu major al economiei ruse şi printre clienţii acestui sector se numără nu doar ţări inamice Statelor Unite, precum Iran, Siria, dar şi ţări partenere ale Washingtonului, cum ar fi India.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici