Administraţia SUA, dată în judecată de statul Alabama, care se opune primirii refugiaţilor sirieni

Statul american Alabama a intentat o acţiune judiciară împotriva Administraţiei Barack Obama pentru a contesta planul de primire a unor refugiaţi sirieni, informează presa americană.

2394 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA, dată în judecată de statul Alabama, care se opune primirii refugiaţilor sirieni

Administraţia SUA, dată în judecată de statul Alabama, care se opune primirii refugiaţilor sirieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernatorul statului Alabama, Robert Bentley, a argumentat că Administraţia federală încalcă Legea refugiaţilor, în vigoare din anul 1980. Legea prevede că Administraţia federală trebuie să se consulte cu autorităţile statale în privinţa distribuirii refugiaţilor.

Guvernoratul din Alabama susţine că nu a fost consultat în privind acceptării unor refugiaţi sirieni, informează postul tv WHNT.

Pe 15 noiembrie, guvernaorul Robert Bentley a anunţat că statul Alabama nu va primi refugiaţi sirieni, invocând raţiuni de securitate.

Şi guvernatorii statelor Michigan, Texas, Arkansas, Indiana, Louisiana, Mississippi au semnalat că nu intenţionează să participe la planul Administraţiei Barack Obama de distribuire a 10.000 de refugiaţi sirieni în următorii ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici