Administraţia SUA este preocupată de riscurile generate de China în domeniul spaţial

Progresele militare rapide înregistrate de China generează riscuri din ce în ce mai mari asupra supremaţiei Statelor Unite în domeniul spaţial, afirmă Nina Armagno, un oficial din cadrul Forţelor Spaţiale americane.

392 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA este preocupată de riscurile generate de China în domeniul spaţial

Nina Armagno afirmă, potrivit agenţiei Reuters, că Beijingul a înregistrat progrese în sectorul tehnologiei spaţiale militare, inclusiv în privinţa sateliţilor de comunicaţii şi navetelor spaţiale reutilizabile.

"Cred că este posibil în totalitate să ne ajungă din urmă şi să ne depăşească, absolut. Au înregistrat progrese uimitoare", a declarat Nina Armagno la un eveniment organizat de Institutul Australian pentru Politici Strategice.

"China este singura ţară care are atât intenţia de a reconfigura ordinea internaţională, cât şi de a dezvolta mijloacele economice, diplomatice, militare şi tehnologice în sensul atingerii acestui obiectiv", a subliniat Nina Armagno.

Statele Unite au înfiinţat Forţele Spaţiale în 2019, devenind a patra ramură a armatei americane. Unul dintre obiectivele înfiinţării noii forţe vizează contracararea ascensiunii Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici