Adunarea anuală ONU se va ţine în mediul virtual, iar liderii mondiali îşi vor transmite mesajele prin intermediul unor clipuri

Liderii mondiali vor trimite videoclipuri în loc să se întâlnească fizic la New York pentru a participa la reuniunea statelor membre ONU, în septembrie. Decizia a fost luată, miercuri, în contextul pandemiei de COVID-19, scrie Reuters.

132 afișări
Imaginea articolului Adunarea anuală ONU se va ţine în mediul virtual, iar liderii mondiali îşi vor transmite mesajele prin intermediul unor clipuri

Adunarea anuală ONU se va ţine în mediul virtual, iar liderii mondiali îşi vor transmite mesajele prin intermediul unor clipuri

Anul acesta la întâlnirea anuală a liderilor Naţiunilor Unite ar fi trebuit să se sărbătorească 75 de ani de la crearea ONU, dar secretarul general, Antonio Guterres, a sugerat în luna mai ca liderii să trimită declaraţii video, având în vedere problemelor de călătorie cauzate de pandemia de COVID-19.

Adunarea generală a celor 193 de state membre ale ONU a fost de acord, miercuri, ca întâlnirea programată în luna septembrie să se facă în condiţii speciale.

„Fiecare stat membru, stat observator şi Uniunea Europeană poate transmite o declaraţie preînregistrată a şefului său de stat, vicepreşedinte, prinţ sau prinţesă, şef de guvern, ministru sau vice-ministru. Acest video va rula în Sala de Adunări după o introducere făcută de către reprezentantul lor, care va prezent fizic ", se arată în decizia luată miercuri.

În mod tradiţional, sute de evenimente sunt organizate în perioada în care are loc întâlnirea anuală a liderilor ONU, dar preşedintele Adunării Generale, Tijjani Muhammad-Bande, a recomandat ca aceste evenimente să treacă pe platforme virtuale pentru a limita numărul de persoane care intră în clădirea ONU.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
lideri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici