Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat o rezoluţie care condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei

Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat miercuri o rezoluţie, propusă de Canada şi autorităţile ucrainene, care condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei, relatează agenţia rusă Sputnik în pagina electronică.

366 afișări
Imaginea articolului Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat o rezoluţie care condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei

Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat o rezoluţie care condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rezoluţia a fost adoptată cu 96 de voturi pentru, şapte împotrivă şi 32 de abţineri şi va fi inclusă în Declaraţia de la Helsinki, un document general care va fi publicat joi, la finalul sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a OSCE.

Franţa, Elveţia şi Armenia au refuzat să voteze rezoluţia OSCE care condamnă agresiunea rusă contra Ucrainei, motivând decizia prin absenţa delegaţiei ruse la sesiune.

Potrivit unui membru al delegaţiei franceze, Alain Neri, doar dialogul politic va contribui la soluţionarea acestei situaţii, însă acesta necesită prezenţa celor două părţi.

Poziţia Franţei a fost sprijinită de Armenia şi Elveţia.

Doar un singur reprezentant rus a asistat la sesiune, deputatul Nikolai Kovalev. El a denunţat acest vot, susţinând că rezoluţia nu a fost adoptată potrivit procedurilor în vigoare ale OSCE.

Delegaţia rusă a refuzat să participe la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE, care se desfăşoară la Helsinki, după ce autorităţile finlandeze au interzis accesul pe teritoriul Finlandei pentru preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narâşkin, şi alţi cinci cetăţeni ruşi.

Ministrul finlandez de Externe, Timo Soinia, a explicat această decizie prin faptul că persoanele vizate de această măsură sunt incluşi pe lista cu sancţiuni a UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici