Aeroportul din Varşovia a interzis aterizările temporar din cauza a două drone neautorizate

Aterizările pe aeroportul internaţional din Varşovia au fost interzise pentru o scurtă perioadă sâmbătă după-amiază, din cauza a două drone neautorizate care zburau în zona de aterizare a avioanelor, relatează Associated Press, citând autorităţi aeroportuare.

1494 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Varşovia a interzis aterizările temporar din cauza a două drone neautorizate

Aeroportul din Varşovia a interzis aterizările temporar din cauza a două drone neautorizate

Reprezentanţii aeroportului Chopin din Varşovia au anunţat pe contul de Twitter că aterizările au fost suspendate pentru 30 de minute sâmbătă după-amiază, "din cauza pericolului în care se aflau avioanele", după ce au fost observate două drone neautorizate care zburau în zona de aterizare.

A fost înaintată o sesizare către poliţia poloneză, susţin autorităţile aeroportuare.

Potrivit legislaţiei poloneze, este interzisă ca o dronă să zboare pe o rază mai mică de 20 de kilometri de orice aeroport.

Dar mai multe drone au fost observate şi cu alte ocazii în apropiere de aeroportul Chopin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici