Aeroportul Luton din Londra, EVACUAT din cauza unui pachet suspect. Toate zborurile au fost suspendate

Aeroportul din Luton, unul dintre cele cinci care deservesc Londra, a fost evacuat luni din cauza unui pachet suspect descoperit în zona controlului de securitate al pasagerilor, dar în prezent este în curs de redeschidere, relatează AFP.

393 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Luton din Londra, EVACUAT din cauza unui pachet suspect. Toate zborurile au fost suspendate

Aeroportul Luton din Londra, EVACUAT din cauza unui pachet suspect (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"O echipă specializată în deminare a detonat un bagaj de mână suspect. Nu a fost o bombă", a declarat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor aeroportuare pentru AFP.

"S-a terminat, echipa a plecat, nu mai este o alertă de securitate pentru noi", a adăugat ea.

"Aeroportul este în curs de redeschidere", a declarat poliţia locală din Bedfordshire, confirmând că a efectuat o "explozie controlată" la ora 16.15 GMT (19.15 ora României), care a "distrus" bagajul.

"Nimeni nu a fost rănit în acest incident", a adăugat poliţia.

Alerta a fost dată cu puţin înainte de ora 13.00 GMT (16.00 ora României) şi a determinat poliţia să evacueze tot terminalul în care se aflau aproximativ 1.600 de persoane.

Toate zborurile au fost suspendate şi principalul drum ce deserveşte aeroportul a fost închis.

În jurul orei 17.00 GMT (20.00 ora României), erau anulate 18 zboruri. Compania Easyjet a anunţat că şase dintre zborurile sale vor fi deviate către alte aeroporturi.

Mii de pasageri aşteptau în faţa aeroportului, în aşteptarea redeschiderii lui.

Evacuarea pasagerilor şi a personalului aeroportului a fost decisă după "descoperirea unui pachet suspect în zona controlului de securitate", a declarat pentru AFP această purtătoare de cuvânt.

Situat la circa 50 de kilometri nord-vest de Londra, Luton este al cincilea aeroport britanic ca trafic, cu 9,7 milioane de pasageri anul trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici