Aerul din Delhi este periculos pentru oameni. Activiştii indieni cer închiderea şcolilor

Aerul din Delhi este o considerat o „crimă împotriva umanităţii" şi îi determină pe activiştii de mediu să solicite închiderea şcolilor, potrivit Reuters.

326 afișări
Imaginea articolului Aerul din Delhi este periculos pentru oameni. Activiştii indieni cer închiderea şcolilor

Aerul din Delhi este periculos pentru oameni. Activiştii indieni cer închiderea şcolilor

Joi, cei 20 de milioane de locuitori din Delhi au respirat fum deoarece indicele de calitate a aerului (AQI) a depăşit categoriile „sever" şi „periculos" în aproape toate staţiile de monitorizare din capitala indiană.

Indicele AQI a depăşit nivelul 450 în multe locuri la începutul zilei, potrivit datelor furnizate de Consiliul Central pentru Controlul Poluării. Tot ce este peste nivelul 400 afectează persoanele sănătoase, cu impact grav asupra celor cu boli existente, anunţă guvernul indian.

Indicele a fost chiar pesre nivelul 800 în unele zone din oraş, potrivit datelor oficiale.

„Ceea ce se întâmplă cu poluarea aerului în Delhi nu este nimic mai puţin decât o crimă împotriva umanităţii. Există o prăbuşire totală a responsabilităţii", a scris pe Twitter scriitorul Suhel Seth.

Cea mai poluată capitală din lume este acoperită de smog în fiecare iarnă, deoarece aerul rece şi greu captează praful din construcţii, emisiile vehiculelor şi fumul provenit din arderea miriştilor în statele vecine.

Părinţii şi ecologiştii au cerut pe reţelele de socializare ca şcolile să fie închise.

„Ştiu că nu vă votează copiii, dar totuşi, solicit tuturor miniştrilor din Delhi (regiunea capitalei) să ÎNCHIDĂ imediat toate şcolile. Nu este NORMAL să respiri 500+ AQI, nu pentru copiii noştri, unde fiecare al treilea copil are deja o anumită provocare pulmonară", a solicitat, tot pe Twitter, activistul de mediu Vimlendu Jha.

Capitala a oprit săptămâna aceasta majoritatea lucrărilor de construcţie şi demolare pentru a reduce poluarea cu praf şi a făcut apel la locuitori să împartă călătoriile cu maşina şi motocicleta, să lucreze de acasă atunci când este posibil şi să reducă utilizarea cărbunelui şi a lemnelor de foc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici