„Afacere” cu teste pentru depistarea COVID. Cum a fost demascată o firmă farmaceutică ce vindea beţişoare nazale folosite

  • Mai mulţi angajaţi ai unei firme farmaceutice din Indonezia au fost arestaţi.
  • Aceştia spălau şi revindeau beţişoare nazale pentru a depista infecţia cu SARS-CoV-2.
  • Aceştia spălau şi revindeau beţişoare nazale pentru a depista infecţia cu SARS-CoV-2.
2285 afișări
Imaginea articolului „Afacere” cu teste pentru depistarea COVID. Cum a fost demascată o firmă farmaceutică ce vindea beţişoare nazale folosite

FOTO Profimedia

Circa 9.000 de pasageri din aeroportul din Medan au fost testaţi cu beţişoarele refolosite, arată poliţia locală, conform BBC. Înşelătoria funcţiona încă din luna decembrie, în nordul Sumatrei, fără să dea însă detali idespre cum au aflat de „afacerea” firmei. 
 
Kimia Farma este dată în judecată de turiştii care au fost testaţi în aeroport, cu beţişoare nazale spălate şi refolosite. 23 de martori au depus deja mărturie. Pasagerii afectaţi de cer daune de un miliard de rupii, fiecare. 
 
Compania încearcă să-şi „spele” numele şi promite controale interne mai dure. 
 
Ce s-a întâmplat cu banii câştigaţi prin înşelăciunea pasagerilor? Circa 125.000 de dolari au ajuns la construcţia casei de lux a unuia dintre suspecţi, arată autorităţile. 
 
Folosirea beţişoarelor nazale este o condiţie în aeroporturi din mai multe zone. Pasagerii au obligativitatea de a fi testaţi înainte de a se îmbarca. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici