Afganistan, atacurile cibernetice şi terorismul, pe agenda discuţiilor miniştrilor Apărării din NATO

Miniştrii Apărării din statele membre NATO discută joi la Bruxelles despre subiecte precum situaţia din Afganistan, atacurile cibernetice şi terorismul, a anunţat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează site-ul agenţiei Anadolu.

193 afișări
Imaginea articolului Afganistan, atacurile cibernetice şi terorismul, pe agenda discuţiilor miniştrilor Apărării din NATO

Afganistan, atacurile cibernetice şi terorismul, pe agenda discuţiilor miniştrilor Apărării din NATO

Stoltenberg a anunţat că în cadrul summitului NATO de luna trecută au fost luate decizii privind creşterea rolului Alianţei în lupta împotriva terorismului. Preşedintele american Donald Trump a acuzat statele membre NATO că nu contribuie corespunzător la bugetul organizaţiei.

Joi, Jens Stoltenberg a precizat că nu va fi discutat doar aspectul financiar, "dar şi capacităţile şi contribuţiile la misiunile şi operaţiunile NATO, mă aştept să înregistrăm progrese".

Secretarul general al NATO a confirmat că se va întâlni şi cu şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Federica Mogherini. "Vom discuta despre îmbunătăţirea cooperării", a spus Stoltenberg.

Stoltenberg a mai precizat că NATO va continua să-şi consolideze prezenţa în Marea Neagră şi în Afganistan, iar rolul Alianţei Nord-Atlantice va fi de pregătire a forţelor afgane.

"Ceea ce facem acum nu este să desfăşurăm operaţiuni de luptă, ci să ajutăm afganii să lupte şi să-şi asume întreaga responsabilitate pentru securitatea în propria ţară", a declarat Jens Stoltenberg.

În privinţa creşterii activităţilor militare în Marea Baltică, Stoltenberg a spus: "Suntem transparenţi atunci când vine vorba de exerciţiile noastre şi facem un apel către Rusia să manifeste transparenţă în ceea ce priveşte exerciţiile lor".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici