Afganistan: Cel puţin 13 morţi, între care trei soldaţi NATO, într-un nou atac sinucigaş

Cel puţin 13 persoane, între care trei soldaţi ai ISAF, forţa armată a NATO în Afganistan, au murit în cursul unui atac sinucigaş comis luni dimineaţă în estul Afganistanului.

194 afișări
Imaginea articolului Afganistan: Cel puţin 13 morţi, între care trei soldaţi NATO,  într-un nou atac sinucigaş

Cel puţin 13 morţi, între care trei soldaţi NATO, într-un atac în estul Afganistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat, biroul guvernatorului din provincia Khost, unde s-a produs atentatul, a afirmat că s-au înregistrat 10 morţi în rândul afganilor, şase civili şi patru poliţişti, printre care comandantul forţei locale de reacţie rapidă. Trei poliţişti şi 37 de civili au fost, de asemenea, răniţi, potrivit acestei surse.

Trei soldaţi ai ISAF, forţa armată a NATO în Afganistan, au murit în atac, a comunicat ISAF, fără a preciza naţionalitatea victimelor. Majoritatea soldaţilor din regiune sunt americani.

Insurgentul s-a aruncat în aer în apropiere de o piaţă situată între sediul poliţiei şi cel al guvernului provinciei.

Sâmbătă, un schimb de focuri de armă în condiţii neclare între ISAF şi armata afgană, care, în principiu, este aliată a coaliţiei în faţa talibanilor, s-a soldat cu cinci morţi - un militar american şi un contractant având aceeaşi naţionalitate şi trei soldaţi afgani - în provincia Wardak, la sud-vest de Kabul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici