Afganistan: Talibanii interzic frizerilor din provincia Helmand să scurteze bărbile

Talibanii au interzis frizerilor din provincia afgană Helmand să radă sau să taie barba, spunând că acest lucru încalcă interpretarea lor a legii islamice, relatează BBC.

457 afișări
Imaginea articolului Afganistan: Talibanii interzic frizerilor din provincia Helmand să scurteze bărbile

Oricine va încălca regula va fi pedepsit, a declarat poliţia religioasă talibană.

Unii frizeri din capitala Kabul au declarat că au primit, de asemenea, ordine similare.

Instrucţiunile sugerează o revenire la regulile stricte din timpul mandatului trecut al grupului, în ciuda promisiunilor de guvernare mai blândă.

De la preluarea puterii luna trecută, talibanii au aplicat pedepse dure împotriva oponenţilor. Sâmbătă, luptătorii grupului au împuşcat mortal patru presupuşi răpitori, corpurile fiind spânzurate pe străzile din provincia Herat.

Într-un anunţ afişat în saloanele din sudul provinciei Helmand, ofiţerii talibani au avertizat că frizerii trebuie să respecte legea Sharia în ceea ce priveşte tunsul şi barba.

"Nimeni nu are dreptul să se plângă", scrie în anunţ.

"Luptătorii continuă să vină şi să ne ordone să nu mai tăiem bărbile", a declarat un frizer din Kabul. "Unul dintre ei mi-a spus că pot trimite inspectori sub acoperire pentru a ne prinde".

Un alt frizer, care conduce unul dintre cele mai mari saloane din oraş, a declarat că a primit un telefon de la cineva care pretindea că este un oficial guvernamental. Acesta l-a instruit să "nu mai urmeze stilurile americane" şi să nu radă sau să tundă barba nimănui.

În timpul primului mandat al talibanilor, între 1996 şi 2001, islamiştii liniei dure au interzis coafurile extravagante şi au insistat ca bărbaţii să-şi lase barbă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici