Afirmaţia lui Donald TRUMP despre China, că este "unul dintre marii campioni" ai manipulării monetare, şi-a primit răspunsul

Administraţia de la Beijing a transmis vineri că nu intenţionează să utilizeze metoda devalorizării monetare pentru stimularea exporturilor, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat din nou China de manipularea yuanului.

4440 afișări
Imaginea articolului Afirmaţia lui Donald TRUMP despre China, că este "unul dintre marii campioni" ai manipulării monetare, şi-a primit răspunsul

China îi transmite lui Trump că nu utilizează devalorizarea monetară în scopuri comerciale (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, Donald Trump a transmis că nu retractează aprecierea că Beijingul ar manipula moneda naţională, yuanul, numind China "unul dintre marii campioni" ai manipulării monetare.

Însă Ministerul chinez de Externe a exprimat speranţa că Statele Unite vor putea avea o percepţie "completă şi corectă" în problema valorilor monetare.

"China nu are nicio intenţie de a încerca să obţină avantaje în comerţul exterior prin devalorizarea monedei. Nu există nicio bază pentru devalorizarea monedei", a explicat Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

"Dacă cineva vrea să ataşeze eticheta de «mare campion» Chinei, atunci cred că într-adevăr China este un mare campion. Suntem mari campioni ai dezvoltării economice", a subliniat Geng.

Banca Populară a Chinei a refuzat să comenteze declaraţiile lui Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici