Africa de Sud a stabilit cum va proceda, în cazul în care Putin îi va călca pământul

Ţara africană a promis că îi va acorda imunitate diplomatică lui Vladimir Putin, al cărui nume face obiectul unui mandat internaţional de arestare emis de Curtea Penală Internaţională.

2219 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud a stabilit cum va proceda, în cazul în care Putin îi va călca pământul

Africa de Sud a stabilit cum va proceda, în cazul în care Putin îi va călca pământul

Africa de Sud îi va acorda lui Vladimir Putin imunitate diplomatică, pentru a-i permite să participe la summitul ţărilor BRICS (Rusia, Brazilia, India, China şi Africa de Sud), adunare programată pentru sfârşitul lunii august în ţara africană, în ciuda mandatului de arestare emis în martie de către CPI împotriva preşedintelui rus.

Ministrul sud-african pentru relaţii internaţionale şi cooperare, Naledi Pandor, a anunţat că va fi acordată imunitate tuturor oficialilor internaţionali implicaţi în evenimente legate de summitul BRICS din Africa de Sud.

Astfel, cât timp se va afla în Africa de Sud, Putin nu riscă să fie pus în aplicare mandat şi să fie arestat, decizie pe care comunitatea occidentală o dezaprobă. Putin nu a anunţat încă dacă va merge la summit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici